Японски щори – оригинални и универсални

Японските щори са универсални – могат да бъдат използвани на прозорци и врати, както и за декориране на стени. Ако говорим за материали, в повечето те са от естествени материи, а също така изглеждат впечатляващи с комбинация от тъкани с различна плътност и текстура.

Когато се използват за прозорци са подходщи плътните материи, за да се осигури добре изпънато платно. Днес, когато минимализмът е на мода, а японският стил с минималистичните си тенденции в интериора е много популярен, завеси в японски стил могат да бъдат използвани като декоративни елементи.

Универсалността на японските щори позволява да се използват за разделяне на зони в една стая, докато стенните изделия в японски стил ще заменят картината и ще придадат на стаята оригинален вид, позволявайки ви да подчертаете духа на Земята на изгряващото слънце.

Всъщност, японските завеси са платна, които са фиксирани в касети и се контролират от кабел. Японски платнени завеси на прозорците се предлагат в голямо разнообразие, което позволява да се реализират голям брой идеи на интериорен дизайн. Японските щори са чудесно решение за създаване на интериори в авангарден стил, подходящи са за малки апартаменти, когато имате нужда, например, да се раздвли една голяма стая на спалня и гостна.

Обикновена или голяма, ярка или дискретна, японската стена ще бъде ефектна декорация на всеки дом. За всяко помещение в зависимост от предназначението може да се избере подходящ вид. В гостната с оформен източен стил те хармонично се вписат в съчетание с традиционните завеси или тюл. С това дизайнерско решение е важно всички елементи да бъдат хармонично комбинирани помежду си. Можете да използвате за прозореца японски щори, изработени от леки материали – шифон, коприна, органза, тюл, и да добавите завеси от практичен лен, сатен, памук.

За хола са подходящи както обикновени, така и многоцветни завеси. Може завесите да бъдат с красиви картини. Големите цветя, ивици, геометрични форми, абстракция, животински и растителни мотиви винаги са от значение. Щампите са подходящи за интериори, проектирани в минималистичен стил.

Японските щори са интересна част на интериора, която ще открие почитатели сред тези, които обичат простотата и строгостта на формите.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *