Регистрация на стартъп бизнеси

Стартап компаниите са модата в съвременната бизнес среда и те се създават най-вече от млади, енергични предприемачи имащи усет за новите пазарни реалности. Създаването на стартап компаниите минава през законовата регистрация. Така че забравете за момент страхотните иновативни идеи и се съсредоточете в най-подходящия вариант от правна гледна точка за развитието на вашето начинание.

Регистрация на фирма ЕООД

Това практически означава откриването на фирма, изцяло еднолична, но с ограничена отговорност. Тоест дружество състоящо се от едно лице, с начален търговски капитал. За разлика от ЕТ, в която човек сам си е шеф, при ЕООД, той не отговаря с личното си имущество пред кредитори и при възникнали правни обстоятелства свързани с фирмата. Това отваря врати на много предприемачи, достатъчно добри в предоставянето на IT-услуги например да се регистрират като дружества с ограничена отговорност.

Регистрация на ООД

Когато в създаването на стартап компанията участват повече от един, тогава вече се застъпва правната форма ООД – дружество с ограничена отговорност. Бъдещите съдружници сключват рамково споразумение и внасят първоначален капитал в дружеството. Всичко това влиза в документите за заявление за регистрация, така че първоначално да са решени въпросите за дружествения дял. Този начин на управление също е много практичен, като през цялото време се търси да се запази съзвучието между партньорите във фирмата, за благото на фирмата.

От Регистратко гарантираме професионално и отговорно отношение при изготвянето на документите за заявление. Достатъчно е просто да поверите услугата в ръцете на нашите специалисти.

Регистрация по ДДС за стартап компании от Регистратко

Регистрацията по Закона за ДДС е нещо често пренебрегвано от стартапите, явно защото не винаги са добре ориентирани в правните норми. За стартап модели на развитие предвиждащи оборот над 50 000 лева още в първите 12 месеца от дейността се препоръчва регистрация по ДДС още след обявяването на фирмата в Агенцията по вписванията. Това ще спести пари, а и досадно събиране на много документи за подаване на заявлението точно в седем дневен срок, след като този облагаем оборот бъде направен.

Понеже има още възможност за регистрация по ДДС и ако сте стартап компания целяща да предоставя или получава услуги от държави в ЕС, то посетете registratko.com, за да се информирате още по темата.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *