Разходи и пестене с домакинските електроуреди

Знаете ли че, домакинствата по света изразходват най-много енергия за отопление и охлаждане на домовете. Обнадеждаващо е, че за последните 30 години, поради напредване на технологиите, процентът разходи по това перо е намалял с 10 %. Няма как да е иначе, защото всичко използване по-ефективни климатици, отоплителни уреди и системи за използване на алтернативна енергия.

 

Колкото по-топъл е даден район от една страна, толкова по-малко са разходите за отопление и като цяло за разход на електроенергия. Пестенето на енергия обаче зависи   експерти са въвели термина фантомно натоварване.  То се нарича още мощност в режим на готовност и се отнася до консумираната енергия от електрониката и уредите, докато те са изключени.

 

Според изследванията, в един дом има голям брой електроуреди, които постоянно черпят електроенергия. Заедно те възлизат на почти 10 процента от потреблението на електроенергия в жилищата. Използването на продукти сертифицирани като енергийно ефективни използват модерни технологии, за да намалят с 10 до 15 процента разходът на енергия и вода в сравнение със стандартните модели. Например, пералните с най-висок енергийно ефективен клас изразходват около 40 процента по-малко енергия от конвенционалните перални, като същевременно намаляват и сметката за вода.

 

Сред начините за пестене на енергия, които не костват много усилия са например; сушенето на дрехите на открито. Много в е важно да включване на електроуредите в захранването и да ги изключвате, когато не ги използвате. Гасете на светлините и уредите, когато не сте в стаята.

 

Светодиодът (LED) е една от най-енергийно ефективните и бързо развиващите се осветителни технологии. Класифицираните като енергийно ефективни светодиоди използват само около 20 до 25 процента от енергията и издържат до 25 пъти по-дълго от традиционните крушки с нажежаема жичка. Още повече LED светлините се използват не само за осветителни тела, но и като част от черната и бялата битова техника.

 

Има много начини да спестите енергия или да намалите разходите за ток в края на месеца. Понякога се налага да промените много неща от живота си, за да влезете в час с икономичния начин на живот. Понякога са нужни малко усилия и за нула време влизате в един по-икономичен и спестовен ритъм, което е добре за вас и за цялото семейство.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *