От високи токчета до равни обувки: как да избегнем лошите решения

Преминаването от високи токчета на чифт равни обувки в някоя дълъг вечер е избор, за който караката ви ще ви благодарят в края на деня.

Но и двата вида обувки могат да нанесат много щети в дългосрочен план, ако не осигуряват краката ви с необходимата им опора.

Подиатът на Сидни Хил Бол Карл Локет каза, че поне половината от проблемите на краката, които е лекувал, са причинени или изострени от лоши обувки. Най-грешното мнение е, че високите токчета са лоши, а равните обувки са добри.

Не може еднин вид обувки да е подходящ за всички. Трябва да знаете какви са вашите изисквания към обувките и как се чувстват вашите крака.

За онези, които настояват за носене на токчета , се препоръчва да се спрат на приемлив за тях чифт сандали на платформа от Бутик Арена. Те няма да изморяват толкова много крака, защото платформата ще компенсира височината на тока и същевременно ще даде допълнителна опора на ходилото.

Носенето на високи токчета в дългосрочен план оказва натиск върху долната част на гърба и коленете и стяга телесните мускули.

„Когато спрете да носите високите токчета, мускулите на прасците са по-стегнати и по-къси и се придърпва много по-агресивно от задната част на петата.

Противно на това, равните обувки с тънка подметка могат да окажат натиск под петата и възглавнияката на крака. Според специалистите, обувките с твърда подметка са най-добри.

Колкото повече обувката ти се огъва, толкова по-малко опора от нея получава вашия крак.

Намиране на добра обувка

■ Твърдост: вижте дали можете да я завъртите по един начин отдолу и отгоре. Не е редно да се поддава на огъване прекалено много или да не се огъва съвсем.

■ Подходяща за прилепване на краката : изберете обувки с място за пръстите, което съответства на ширината на пръстите на краката ви. Ако пръстите ви са притиснати здраво един до друг, оставете тези обувки.

■ Стабилно токче: токчето трябва да има прилична ширина, за да разпределя равномерно теглото.

■ Поддръжка на глезена: Ако носите токчета, изберете чифт обувки с токчета с каишка за глезена. Те дават допълнителна опора.

■ Качествени материали: търсете кожа вместо синтетика. Те траят по-дълго и кракът диша по-добре.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *