Неприятни истини за някои заведения за бързо хранене

Ако имате навик да се храните в заведения за бързо хранене и не сте се сблъсквали с хранително натравяне, ще е добре да научите няколко истини. Ето 3 неща, които трябва да избягвате на всяка цена.

  1. Пиле на скара.

Да, това са онези пилешки сандвичи, които сте избрали, защото ви е казано да се пазите от бургерите. Коментарът на един служител обобщава: „За да не залепне за скарата, използваме пръскаме течен маргарин на дъното ѝ. За да остане сочно пилето, след като сме сложили замразените парчета пиле, отново пръскаме маргарин върху тях. “ В този случай е най-добре да изберете вкусните бургери Варна и да не се притеснявате за здравето си.

 

  1. Сандвичи от салата с риба тон и пиле.

Морските дарове звучат като здравословен вариант, но рибата тон не е направена така, както можете да си го направите в къщи. В много от сандвич веригите рибата тон се вади от пластмасово пакетче, водата или маслото се изстискват от него и след това се добавя към рибата тон, както и майонеза в равни количества. Да не говорим, че някои служители казват, че майонезата е оставена на стайна температура през целия ден. В други ресторанти, пилешките бургери и хапки, останали от деня, се освобождават от панировката, след това се нарязват и се сервират като пилешка салата.

 

  1. Газирани напитки с лед.

Според онези, които почистват машините за лед, методите за почистване са най-малко подценени. Един служител казва: „Според моя опит машините обикновено се пускат, докато спрат да произвеждат лед. За да спре машината да произвежда лед, трябва да има абсурдно количество слуз, варовик, водорасли или комбинация от трите. По начина, по който машините се източват по време на цикъла на почистване, никога не се източва цялата течност от резервоара. Дори да хвърлите първата партида след почистване, там ще остане някакъв остатъчен почистващ препарат.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *