Как най-добре да търсите недвижими имоти – самостоятелно или с агенция

В агенция Unique Estates може да изберете луксозни апартаменти, през интернет – и ние ще снимаме всички детайли, които ви интересуват на място.

При закупуване на имот всеки от нас се стреми да намери най-изгодния вариант, да сключи надеждна сделка и да получи гаранции за сигурност. Но най-трудно е да се разбере къде да търсим безопасни оферти за нови сгради. Този път ще говорим за плюсовете и минусите на всички възможности, за да ви улесни. Ето, как и откъде да започнем?

Директни оферти

Според мнозинството, предложенията на уебсайтовете за недвижими имоти са най-печеливши и надеждни. Не всичко, обаче е толкова просто.

Какви са предимствата в намиране на апартамент, чрез предприемач?

Цена без допълнително заплащане. Закупуването на апартамент от предприемача е свързано с покупката на стоки от производителя без допълнително заплащане. Но в действителност това не е така, защото разработчикът също трябва да спечели. Понякога той предлага малка отстъпка, но бъдете изключително внимателни: по-ниските цени често привличат измамниците.

Информация от първа ръка с агенция Unique Estates. Мениджърите по продажбите могат да дават подробна информация за наличните луксозни апартаменти / луксозни къщи, планиране, строителни материали, довършителни работи и т.н. С едно предупреждение: за онези обекти, които трябва да бъдат продадени. Това означава, че мениджърът ще действа в собствените си интереси, прикривайки най-добрите възможности от купувача. И разбира се, обектите на вторичното жилище няма да се появят в предложенията на управителя, дори ако са идеално пригодени за нуждите на клиента.

Гъвкави условия на плащане. Например, може да получите отстъпка или разсрочено плащане. Обикновено тази функция се предлага при закупуване на луксозни апартаменти и луксозни къщи в сегмента на премиум жилища. За икономиката на класа на недвижими имоти и средното ниво на цените се прилагат само стандартните условия за банкови кредити.

Недостатъци при търсенето на директни оферти

Невъзможно е да се оцени надеждността и финансовото състояние на предприемача. Почти е невъзможно дадено лице да получи тази информация самостоятелно. Особено трудно е да се направи това за нерезидентен купувач. Вие рискувате да придобиете недовършени и загубени пари. Нашите експерти са аналитици и знаят за завършените проекти на строителя, броя на продадените обекти, темпото и напредъка на строителството.

В добра агенция за недвижими имоти ues.bg ще получите анализатор по текущи и завършени проекти на предприемача Качеството на вече поръчаните обекти говори за надеждността на предприемача.

Не можете да контролирате напредъка на строителството. Ако живеете в друг град, тогава няма да може да инспектирате строителната площадка. Има риск да се купуват квадратни метра в „замразена“ луксозна къща. Понякога, поради дългите срокове доставка на обекта, разрешението за строеж изтича и не може да получите нова оферта. За купувачите това също се превръща в сериозни проблеми.

Някои предприемачи не продават апартаменти директно. Днес все повече малки и големи компании отказват да организират свои собствени отдели за продажби, реклами и свързани с тях разходи. Те прехвърлят всички права за продажба на надеждни агенции за недвижими, луксозни имоти. Съответно, когато търсите апартамент само с разработчици, може да пропуснете интересни опции. За да сте винаги в крак с новостите, разгледайте и адреса: www.ues.bg.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *