Как да преборим упорития псориазис?

Куркума

Псориазисът е упорито заболяване, което не се свързва с болка, но затова пък причинява огромен дискомфорт. Заболяването е автоимунно по своята същност, но често се третира като дерматологичен проблем.

Заболяването се характеризира с ярко червени петна по кожата, предимно по лактите, краката, главата, ушите и др. Силен сърбеж предшества зачервяването. Медиците споделят, че в редки случаи се наблюдава и увреждане на ставите.

Наред с традиционното лечение, познато на медицината, псориазисът се третира и с паста от куркума. Това е метод , познат от аюрведичната медицина от 60 века насам. Според запознати, лечението с тази паста дава резултат, а приготвянето й е изключително лесно.

Освен пастата, в употреба могат да влязат и различни хранителни добавки, в чийто състав влиза куркумата. Малки участъци по кожата могат да бъдат обработвани с ¼ малка лъжичка прахообразна куркума, която се разбърква с вода, до получаване на гъста каша за намазване на болния участък.

След намазването, засегнатите от псориазис места се завиват с бинт и компресът се оставя да действа през цялата нощ.

Болни от псориазис споделят за проведено лечение с лапад или киселец. Растението има важна роля при детоксикацията на организма, за заздравяване на костите и лечение на псориазис. Уникалната смес, която се използва за лечение на псориазиса е съставена от счукани листа от лапад, орегонско грозде, корен от глухарче, репей, живениче, сарсапарила. Засегнатите места се намазват с тази смес.

Колкото и странно да звучи, ябълковия оцет има приложение и при лечението на псориазис. Прилагат се неколкократни компреси от оцет, смесен с вода в съотношение 1 към 3. Компресът трябва да престои 20 минути. Следва измиване на наложения участък с неалкален сапун или душ гел. Болните, които са пробвали тази рецепта, твърдят, че след един месец редовно третиране, плаките изчезват.

Друг резултатен метод за лечение на псориазис е със зехтин. Необходимо е да се разбърка с фъстъчено масло – 1 към 1. Компресът от сместа върху болното място стои цяла нощ, добре завит с найлон на дупки.

Много хора препоръчват и Имунофан Спрей при псориазис и споделят, че ефектът му е много добър.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *