Как да изберем матрак

Експертите са на едно мнение, че добрият сън е един от най-подходящите начини да поддържаме и здравето си в отлична форма. Матракът е важен фактор за добрия сън, но много хора пренебрегват неговото значение и продължават да използват матраци, които не гарантират достатъчен комфорт и стабилност.

Ако сте си поставили задачата да търсите нов матрак, вероятно сте забелязали, че големият брой предложения може да ви обърка. Полезен начин да се ориентирате правилно е да започнете, като разучите типовете матраци.

Познаването на основите видове може да послужи като база, върху която успешно да си изберете най-добрия матрак.

Матраци от пяна

Тези матраци са направени изцяло с пяна и без пружини. Те могат да осигурят над средното ниво на поддръжка на тялото, облекчаване на налягането и изолация на движението, което ги прави подходящи за спални. Сред видовете пяна, които се използват в тези матраци, мемори пяната е най-добре позната.

С вътрешни пружини

Този матрак има система от спирали плюс няколко други слоя. Спиралите предлагат известна опора, но спиралната система често не осигурява облекчения на налягането. Повърхността им за сън е по-подвижна и има ограничена изолация на движението. Те са с по-ниска цена и са по-популярни сред купувачите на бюджетни стоки.

Хибриден

Хибридните матраци имат два централни елемента: вътрешно поддържащо ядро ​​и здрава система за осигуряване на комфорт от пяна. Комфортните слоеве могат да включват пяна или латекс, а понякога дори по-къс слой спирали (наречени микроспирали). Тези матраци осигуряват комбинация от движение и поддръжка с ниско задържане на топлина и могат да бъдат подходящи за двойка спящи във всяка позиция в зависимост от това как точно са изградени.

Латексов

Когато всички слоеве на матрака са направени с латексова гума, го наричат латексов. За улеснение просто използваме термина латексов матрак. Те предлагат първокласен отскок и издръжливост с умерена поддръжка. Когато са направени с естествен и органичен латекс, те са най-добрият избор за купувача.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *