Влияние на цветовете в интериора на къща под наем в София

Цветът оказва пряко влияние, върху психологическото състояние на човек. Така е много важно да вземете правилното решение, когато търсите подходящи бои за интериора на къща под наем в София.

На какво да се спре подборът ви и какво да избягвате, разберете с любезното участие на Unique Estates:

Син цвят

Синьото е цветът на спокойствието и яснотата. Под въздействието на синьото сърдечната честота се забавя, така че идеално подхожда на интериора на спалнята и банята. Поради своите успокояващи свойства, синьото е добро за работната среда у дома. То може да намали стреса, а когато се използва в кухнята, синьото може да намали апетита и да насърчи по-здравословни хранителни навици. Сините тонове в къща под наем в София създават атмосфера на официалност, докато много тъмните нюанси могат да предизвикат тъга.

Зелен цвят

Зеленото е цветът на природата и спокойствието. Той може да се използва в почти всяка стая в дома. Той се разбира добре с други цветове, така че е лесно да го приложите като освежаващ акцент в интериора. Виждането на зелено помага на очите ни да се отпуснат и намалява стреса. Това го прави особено подходящ за спални.

Лилаво

Лилавото се свързва с богатството и лукса. То е много подходящо за къща под наем в София. То отдавна се използва от висшите класи на обществото. Лавандуловата сянка е успокояваща и има същия ефект като сините тонове, но не създава усещане за прохлада. В комбинация с други цветове на бижута лилавото може да се използва в жилищни помещения и дизайни на бани.

Неутрални цветове

Черното, бялото, сивото и кафявото са прости цветове, които лесно могат да бъдат приложени за създаване на интериорни акценти. Черното трябва да се използва много внимателно, предимно за подчертаване на детайли и създаване на елегантност.

Белият цвят ще освежи всяка стая и ще я направи визуално по-просторна, но абсолютното преобладаване на този цвят в интериора не е желателно.

Когато използвате сиво, трябва да вземете предвид, че неговото господство може да направи интериора скучен.

Кафявото е цветът на земята и е свързано с чувство за надеждност и стабилност. Той е топъл и дълбок, поради което ще създаде приятна атмосфера на комфорт.

Надяваме се, с тази статия да сме ви били полезни.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *