Важно за електрическите конвекторни печки

За много хора изборът на конвекторни печки не е чак толкова сложна задача. Те смятат, че е достатъчно да харесат отоплителния уред на външен вид и да го намерят на тънка цена. Истината обаче е малко по-различни, защото купувайки конвектор за дома или офиса, е нужно да се съобразите с някои фактор от съществена важност, за които ще пишем в тази статия.

Ако вече сте тръгнали към магазин за конвекторни печки, ще се наложи да ви уведомим, че правилната покупка на уреда е свързана с мощността му и размера на помещенията, които подлежат на отопление. Така например, за малки стаи могат да стигнат 900W, но за пространства с квадратура над 15 квадрата, трябва да използвате мощност поне 1750W.

Всички модели конвекторни печки имат своите специфики. Ето заради това е нужно да потърсите съдействие от консултантите в съответния магазин или фирма. Те ще поискат да ги запознаете с квадратурата на стаята, където ще сложите конвектора, както и с това каква изолация има обекта. В случай, че имате надеждна PVC дограма и допълнителна топлоизолация, то ще можете да вземете по-евтин конвектор, който да работи със средна, но достатъчна мощност.

Не на последно място, е препоръчително да разгледате енергоспестяващите конвекторни печки, тъй като те ще дадат по-нисък разход на електричество и по този начин ще спомогнат за енергийната ефективност в жилището ви или работното място. По-важното е, че по този начин възвръщате инвестицията в отоплителния уред, с идването на по-ниски сметки за ток.

Няколко думи в обобщение
Всичко, което написахме ще ви помогне да селектирате по-добър конвектор за нуждите ви. Не търсете евтини китайски стоки, а се ориентирайте към оригиналните конвектори на пазара. Само по този начин можете да сте сигурни в комфорта и уюта през студените зимни дни, когато отоплителната техника ще изиграе важна роля за подходящите температури. Насладете се на повече топлина и нисък разход на електроенергия. Желаем ви успех при покупката.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *