Няколко трика за банята: Как да постигнете усещане за СПА

Вероятно и вие сте от хората, които обичат да релаксират в домашна обстановка. Например, да си осигурите удобство и условия за почивка в собствената баня, където винаги можете да се разтоварите от стреса и да се заредите с нова жизнена енергия.

Няколко бързи и лесни трика за банята

Това е чудесна идея, но за да се реализира успешно, трябва да помислим върху следните неща:
Усещането за спокойствие и релакс се постига благодарение на няколко неща – подходящи цветове, в които да бъде решена банята, правилен избор на обзавеждане за банята и не на последно място – отпускащи духа декорации.

Всички естествени цветове са подходящи, а изборът ви следва да се базира само и единствено на вашите предпочитания. Можем само малко да ви помогнем, като споменем, че за особено отпускащи се приемат нюансите на зеления, синия, лилавия и бежовия цвят на плочките. Не е задължително да се спрете на тях и ако имате любим цвят, съветваме ви непременно да го използвате. Може да комбинирате между два тона – единият по-светъл, а другият – по-тъмен. Например, ако изберете светло бежов оттенък за плочките за стените, то може да потърсите мивка и смесител за банята в тъмно бежово. Разбира се е добре да съчетаете сифона с цвета на подовите плочки от гранитогрес. Или пък да изберете кърпи в шоколадов нюанс.

обзавеждане за баня

Избора на обзавеждане за бани също е важен. Нека да са малко, но стилни и изработени от естествени материали или тяхна имитация. Самият им дизайн зависи от стила в който ще решите банята. Модерната баня ще изглежда добре с минималистични мебели, докато винтидж банята се нуждае от обзавеждане за банята с повече декоративни елементи, специфични за стила.

И ето, че стигнахме до декорацията. Може би тя е най-важна от всичко. Изберете такива декоративни елементи, които да ви напомнят за природата, за тишината и спокойствието. Свещи, светеща картина с подходяща тема, дори може да помислите за декоративна мивка и смесители за баня с оригинален, въздействащ успокояващо дизайн. Предлагат се уникални модели, изработени от камък или пък втвърдена смола, в която са вградени миди, рапани, морски звезди и други морски украшения.

Съвременните модели обзавеждане за бани в наши дни предлага много възможни варианти за размери, цветове и форми, които да се съчетаят в перфектна хармония за достигане на усащена за Спа.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *