Климатизация – малко повече за неограничените възможности на чилърите!

Климатизация – малко повече за неограничените възможности на чилърите!

Съветите на професионалистите от Маркан Про

Климатизация – що за процес е това? Накратко казано климатизацията осигурява на работещите, живеещите или посещаващите дадени вътрешни помещения – комфортна температура на въздуха и подходяща влажност. За климатизирането на дадено помещение или цяла сграда се използват различни методи и климатични системи. Основно делим климатичните системи на сплит и централизирани. Тоест едните са подходящи за по-малки по размери къщи и помещение, докато другите могат да климатизират големи площи от търговски тип или не. Маркан Про от години са доказали се професионалисти с опит в сферата на ОВК системите и климатизацията. Работили са с редица клиенти от бизнеса и индустрията, както и с частни лица. На страницата им в мрежата www.markanpro.bg можете да прочетете повече за професионалните им гаранции към вас. Сега ще ни запознаят с неограничените възможности на чилърите!

Климатизация – чилърите, като централни климатични системи и възможностите им!

В бранша много често наричат чилърите и водоохлаждащи агрегати. Те могат да затоплят или охлаждат много на брой помещения, като използват традиционен за това метод – с пренос на флуид! Флуидът пренася енергия и най-често е вода, която се смесва с гликол, за да не замръзва течността. Възможностите на този тип централизирана система за климатизация са идеални за поддръжка на благоприятна климатична среда в търговски центрове, производствени халета или индустриални сгради. Голямото удобство и функционалност на чилърите се крие в тяхната мобилност – тоест главният агрегат на вода или въздух е инсталиран на едно място, докато вътрешните тела климатизират N – та брой вътрешни помещения, само благодарение на флуида движещ се и предаващ енергия.

Противно на очакванията чилърите могат да се използват и за битови цели, но мощността им е много по-малка – в рамките на до 60 киловата, докато за промишлени помещения тя стига до цели 1800 киловата. Ограничения за системите от чилъри няма, когато става въпрос за климатизиране на огромни индустриални или бизнес площи. Могат спокойно да се комбинират няколко агрегата и така да се осигури нужната климатизация на една или повече сгради. Маркан Про са идеалния професионален партньор за вашата климатизация. Централните климатични системи с чилъри не само охлаждат, затоплят или овлажняват вътрешните помещения. Те произвеждат енергия, която е нужна за определени промишлени и технологични процеси! Чилърите имат и интелигентна вградена система за управление, така че са лесни за експлоатация. Изберете Маркан Про и посетете страницата им www.markanpro.bg – така ще си осигурите нужният комфорт на климатизация в помещенията от различен тип – в предприятието или у дома!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *