Услуги свързани с отпушване на канали

Напоследък на пазара има голямо разнообразие от фирми, които извършват най-различни ВиК услуги. Сред тях спадат от най-простите, като монтиране на бойлери, мивки, смесители, перални, съдомиялни, спирателни кранове, така и на по-трудни като смяна на хоризонтални и вертикални щрангове, отпушване на канали, ремонт на канали, изграждане на отоплителни инсталации, като локално парно, подмяна на стари метални тръби с нови полипропиленови, подмяна на стари водомери с нови, както и пломбиране на водомери, и една нова услуга, откриване на течове под замазки със специални уреди.

Най-често срещаният като че ли ВиК проблем е запушването на каналите в дома, което неминуемо налага извикването на специалисти, които да се занимават с отпушване на канали. Не е препоръчително всеки сам да се заеме с тази на пръв поглед лесно изпълнима процедура, тъй като всяка работа си иска своя майстор. А персоналът във ВиК фирмите е специално обучен, с голям опит и знание, поради което за него няма да е проблем една процедура по отпушване на канали.

Те използват специален инструментариум и съветват да се избягва отпушване на канали на своя глава от даден клиент, тъй като това би могло да доведе до по-неприятни последствия, от колкото бихме могли да си представим. Специалистите извършват отпушване на канали и почистване на тръбите, които са се запушили поради най-различни отлагания във времето и пространството. Каналите могат да бъдат както на мивки, така и на тоалетни.

Много често при използването на мивките домакините без да искат изхвърлят остатъците от кафеварката, което на пръв поглед не представлява проблем, но според специалистите това е една от най-честите причини за запушването на мивките в кухнята. Що се отнася до тоалетните, това може да се дължи на случайно попаднали там предмети, които не подлежат на разграждане или по-трудно се усвояват, като например памук, мокри кърпички, дамски превръзки, тампони, и дори и други тоалетни принадлежности.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *