Удобство на соларно осветление за градина – 4sales

Соларни лампи за двор и градина от 4sales

Соларни лампи за двор и градина от 4sales

Соларното осветление днес е много предпочитано за осветяването на двора и декоративната домашна градина. Те са базирани на ЛЕД лампи, което ги прави изключително дълготрайни, водоустойчиви и икономични продукти. Какво всъщност е специфичното за този тип джаджи, как се инсталират в двора или градината, типа на светлината и други интересни тематични факти ще бъдат разкрити по-долу.

Какво представлява соларното осветление

Обикновено това е осветително тяло с различен дизайн, форма и размери, което във вътрешността си има акумулаторна батерия. Посредством външния соларен панел, който има способността да преобразува слънчевата светлина в електричество, вграденият акумулатор се зарежда през деня, а вечерта захранва ЛЕД лампите. 

Самото устройство притежава и вграден сензор за тъмнината, който сутрин изключва автоматично джаджата, а вечерно време я включва. Важно е също да се спомене, че тези осветителни продукти за двор и градина, задължително са водоустойчиви, за да не се повредят при дъждовно време.

Начини на инсталация

Инсталирането на соларното осветление в градината или двора става изключително лесно и бързо. При покупката на продукта, Вие всъщност получавате една електронна водоустойчива джаджа, която просто се поставя на желаното от Вас място, щраква се копчето за включване и изключване и това е всичко. Устройството самостоятелно разпознава дали в момента е светло или тъмно и съответно самостоятелно включва или изключва ЛЕД лампите. 

Важно условие обаче е, през деня слънчевият панел да е постоянно осветяван от слънцето за да е максимално ефективен.

Тип на светлината

Възпроизвежданата от ЛЕД лампите светлина на водоустойчивото соларно осветление за градината и двора е изключително приятна за окото. В зависимост от дизайна на продукта, сиянието може да има обичаен бял цвят, както и наличие на други цветове. Това изключително зависи от самото тяло и неговото предназначение. Добър вариант е в магазина, преди да направите покупка да се поинтересувате от типа на възпроизвежданата от избрания от Вас продукт светлина.

Спецификации на лампите

Съществуват важни при избора на соларно осветление за градината и двора спецификации, като:

  • брой на ЛЕД лампите – колкото повече са те, толкова консумацията от батерията ще е по-голяма;
  • светлинен поток – обикновено се измерва в лумени (lm). Разпространените решения осигуряват около 5 lm светлинен поток;
  • времетраене – това е времето, през което продуктът може да свети с едно зареждане на вградения акумулатор;
  • материал на изработка – използваният за изработката на корпуса материал. Той трябва да е пластмаса или неръждаемо метално никелирано покритие;
  • степен на водоустойчивост – тя не е най-високата IP68, но трябва да е достатъчна за устояване на водните пръски – поне IP44.

За да направите дворното пространство наистина приказно и дори нощно време растителността да изпъква и впечатлява, изберете подходящото соларно осветление.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *