С отговорност към смяна на щрангове

Хубаво е когато си имаш собствен дом, изпълнен с топлина и комфорт. За да се получи всичко това обаче е необходимо постоянно да се полагат грижи за да се поддържа всяка битово-комунална система като водоснабдяване, канализация, отопление. За правилното функциониране на всяка една от тях е необходимо да се поддържат в добро състояние щранговете.

Смяна на щрангове се налага когато, например, се влоши качеството на питейната вода, спадне налягането към по-високите етажи. Това най-често се случва в старите жилищни сгради, където навремето са използвани метални тръби за направа на системата за водоснабдяване. Те са корозирали и това влошава качеството на водата. Освен това често се случват аварии, които предизвикват и наводнения в жилищата.

Когато става въпрос за смяна на щрангове в голяма жилищна сграда, се появява проблем със заплащане на услугата. Вертикалните тръби са обща собственост и смяната им трябва да се заплати от всички. За да се получат очакваните резултати от смяната на хоризонталните и вертикални тръби е препоръчително да се направи едновременно за цялата кооперация или вход.

Много фирми правят смяна на щрангове, като осигуряват най-подходящи тръби за всеки вид системи и ремонта протича за кратко време. След приключване на работата всички отпадъци се изнасят на определеното за целта място. За направената смяна на тръбите се дава гаранционен срок. За това е добре да се направи тази смяна, защото след нея всичко ще се промени към добро.

Питейната вода ще възвърне качествата си, ще има нужното налягане и по високите етажи. Ще се реши и въпроса с постоянното запушване на каналите – отпадъчните води ще се изтичат без проблеми по новите тръби от полипропилен. Смяната на щрангове в големите жилищни сгради започва със смяната на хоризонталните и вертикални тръби от мазето където е връзката с абонатната станция и завършва на последния етаж или тавана.

За доброто качество на смяна на щранговете допринасят и съвременните тръби от полипропилен, които са с много добри качества и това ги прави с продължителен срок на ползване. Когато в кооперацията не се стигне до единомислие по този въпрос, има възможност да направите това само във вашия апартамент, но е по-трудно и резултата не е такъв, какъвто трябва да бъде.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *