Смяна на щрангове по съседски

Нова фирма, която се занимава с ВиК услуги, се появи от скоро в нашия малък квартал. Към нея започнаха да се обръщат всички живущи в него, тъй като персоналът е съставен главно от млади качествени хора с хъс за работа, обитатели и те на същия квартала. Това, което трябва да се отбележи е, че всички са познати помежду си от квартала и при евентуални аварийни проблеми или пък при евентуални оплаквания, винаги знаят къде и как да се обърнат към фирмата и работещите в нея.

Това наложи и нашата жилищна сграда, след одобрението на общото събрание, да се насочи към тази фирма за извършване на смяна на щрангове. Сградата ни е строена през 50те години на миналия век, поради което една такава смяна на щрангове бе абсолютно наложителна и неотложна. Тръбите бяха от старите метални тръби, които освен че бяха доста износени, бяха и корозирали – водата не достигаше бързо до горните етажи, а напоследък и нейният цвят се бе променил до неузнаваемост.

Това ни накара да се обърнем към тези момчета, които само за един ден успяха да извършват тази смяна на щрангове. Какво всъщност направиха? Първо дойдоха и огледаха помещенията, след което ни казаха каква ще бъде процедурата по смяна на щрангове, тоест какво трябва да се направи и ни изготвиха специална оферта. След одобрението й от наша страна, момчетата от фирмата се заеха с процедурата по смяна на щрангове.

Смениха хоризонталните щрангове в мазето, тези три хоризонтални тръби за студена, топла и циркулационна вода, като на тяхно място сложиха нови полипропиленови тръби с алуминиева вложка, тъй като те са много по-устойчиви на ниски температури. След това извършиха същата процедура за горните четири етажа, тоест смениха вертикалните щрангове, като паралелно с това монтираха и нови сферични кранове преди водомерите, а самите водомери пломбираха и узакониха. И всичко това само за един работен ден!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *