Роли и отговорности на ключаря

Не познавам човек, който да не е имал нужда от ключар в София, но е факт, че рядко се знае какви точно са отговорностите на един професионалист.

Ето някои от основните роли и отговорности на един добър ключар, който е на разположение на жителите на един район.

Ключарят може да помогне на човек да влезе в дома си и да отвори ключалката, ако човек е оставил ключовете на къщата неизвестно къде или ключовете са били изгубени в един момент.

Много хора излизат от колата и оставят ключовете вътре, така че ключарят помага на хората да отключат колата си.

В бизнес организации, ключари помагат при монтирането на брави за шкафове, каси и чекмеджета, необходими за офисната среда. Има и други системи за ценни книжа, които също могат да бъдат монтирани от ключар.

Ключарят трябва много внимателно да проектира ключалката и ключовете според изискванията на клиента, тъй като изискването на всеки клиент е строго индивидуално.

Много пъти при заключването или ключовете може да има някои проблеми, така че ключарят трябва да бъде в състояние да поправи проблемите.

Ключарят трябва да може да проектира ключове за вече съществуващи ключалки, ако старите ключове не действат. Докато създават нови ключове, старите щифтове трябва да бъдат извадени от ключалките и да се поставят нови барабани в тях.

Ключарят трябва да може да различава дубликат от оригинален ключ.

Ключарят трябва да се справи с дискови цилиндри и кодове за безопасност, така че той трябва да ги познава добре.

Ключарят трябва да монтира и сменя всякакъв вид ключалки и ако е необходимо, да фиксира ключалката, ако не функционира правилно.

Може да се наложи често да се променят настройките на ключалките. Целият монтаж на ключалките и сигурността трябва да се осъществи правилно, без никаква грешка, в противен случай на мястото, където е монтирана ключалката, може да не е сигурно.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *