Преди ремонт направете смяна на щрангове

За ползите от смяна на щрангове се пише непрекъснато и то само с една цел – всеки да осъзнае, че действително това трябва да се направи. Старите тръби в кооперациите, строени преди 40 години са метални и вече са корозирали. Това води до влошаване качеството на водата, запушване на канали, завишени такси за студена и топла вода.

Когато сте решили да започнете ремонт на жилището си, по-добре се консултирайте с фирма, предлагаща ВиК услуги. Съвременните технически средства ще покажат какво е състоянието на вашите вертикални и хоризонтални тръби и при нужда направете смяна на щрангове.

Ефектът от подмяната на щрангове е най-добър когато се направи за цялата кооперация или входа. Тогава още от абонатната станция ще идва с по-добро качество вода и ще бъде с нужното налягане за горните етажи. Щранговете са обща собственост и смяната им трябва да се заплати от всеки собственик. Това е една от причините, поради която не се постига съгласие между съкооператорите и се налага всеки сам да смени щранга в своето жилище.

Смяната на щрангове е много отговорна задача, което налага да я поверите на професионалисти. Особено трудно се свързват новите полипропиленови тръби със старите метални. Тук се изисква професионален опит и качествени инструменти. Разбира се, преди да започнете работа по смяната на тръбите е задължително да предупредите домоуправителя, защото ще се наложи да се спре водата. Необходимо е да поговорите със съседите над и под вас за да не се ползва канализацията. Освен това ще трябва да се направи и връзката на тръбите.

В интернет ще откриете много фирми, които предлагат смяна на щрангове и може да се информирате от тях за всичко, което ви интересува във връзка с щранговете. Нужно е да уточните какви тръби ще ползвате за различните системи, кранове, различни съединения, муфи, колена.

Разумно решение е да направите своя избор на фирма и да предоставите професионалистите да се погрижат за всичко необходимо. Така вие ще си ползвате времето за нещо, което е във вашата компетентност. Смяната на щрангове ще ви осигури комфорт в жилището и най-вече спокойствие.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *