Приятна атмосфера в зимни градини

Зимните градини са светли, прозрачни пристройки, изпълнени с зеленина и цветя по всяко време на годината, създават особена атмосфера както вътре, така и около дома. Те могат да се съединят с помещение за прием на гости или със столовата.

За покрива им не трябва да се използва обикновено стъкло. То е тежко, лесно се чупи и се пръска на остри парчета, с които може да се нарани човек. Да се намираш под такъв покрив е опасно. Освен това обикновеното стъкло притежава добра топлопроводимост, лошо защитава помещението от жегата през лятото и от студа през зимата.

За това за изграждане на зимни градини е добре да се ползва поликарбонат. Той притежава добра гъвкавост, което позволява да се направят покриви с интересни дизайнерски решения. Може да се ползва дълго време, защото е устойчив. Има добра топлоизолация. Поликарбонатът пропуска само полезните слънчеви лъчи, препятства преминаването на ултравиолетовите. За това в съоръжение с такъв покрив и стени винаги ще бъде топло и комфортно.

Много лесно се работи с този материал, а конструкцията е надеждна. Екологично безопасен, устойчив на капризите на времето – всичко това го прави предпочитан за ползване при изграждане на различни конструкции. Цената е достъпна и няма ограничения за размера на съоръжението.

Много е приятно през зимата да се радваме на цветя, обагрени с различни цветове, както и на зеленина в близост да нас. Да има място, където през зимата да поседнеш сред цветя и да наблюдаваш падащия навън сняг. Всичко това е постижимо с изграждането на зимни градини.

Най-напред трябва да се определи мястото за разположение на конструкцията. Това може да се проектира като самостоятелна конструкция или като част от жилищно помещение – зона за отдих. За отдих в зимните градини се създават комфортни условия. Помещението трябва да се раздели на зони и да се определи мястото за растенията, мястото за отдих, оборудването с кресло, диван и всичко каквото вие решите.

Ориентирането на зимните градини трябва да бъде по посока на слънцето, за да се използва рационално слънчевото затопляне. Да се изгради система за естествена и принудителна вентилация, осветление и отопление – това са все важни дейности за уюта и комфорта в домашния оазис.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *