Плочки за баня – последни тенденции

Изборът на плочка за банята не е толкова прост. Има толкова много различни дизайни във форма, цвят и текстура, че можете да се изгубите в избора. Всяка нова година носи нови идеи, но преди да са почнали да се развиват тенденциите, всичко е само хипотеза. Ето някои от най-вероятните тенденции през новата година.

Декоративните акцентни плочки с геометрични мотиви изглеждат перфектно на пода или стената. Или в деликатни фини нюанси, или в ярки контрастни цветове, сложните цветни фигурални образи върху плочките сякаш ви примамват да останете в такъв интериор по-дълго. Точно затова се предполага, че трендът ще остане силен и през следващата година.

Моделите матови плочки за баня са с популярност, която ще е в крак с модата през новата година. Тези плочки имат мек, но мощен стил, който не изглежда твърде поразителен за разлика от лъскавата керамика. Предимството на тази смекченост в тоновете е, че върху нея не остават видимо петна, както върху лъскавите повърхности, върху които се виждат най-малките петна. Това ги прави идеални за подови настилки в банята, особено в големи бани.

Екстра неутралните цветове на плочките в банята се развиват стремглаво. Това значи, че виждаме все по-малко основни цветове банята, но сивото, бежовото, кремавото, присъстват все по-силно, а с годините придобиват и фина разлика в нюансите, затова и в определението е сложена думата екстра.

 Как се променят метро плочките и хексагоналните плочки? Първите са много стилен завършек за банята, но са смятани за скучни заради еднообразния ред, който създават. Вторите път се смятат за прекалено нетипични за банята, но все пак има хора, които ги предпочитат. Затова за новата година дизайнерите и производителите предлагат леки промени в размерите, които ще добавят една екстравагантност в цялостния баня завършек.

Гранитогресни плочки ефект мрамор, но в по-меки тонове! Тази година мраморната визия като вечна и неостаряваща също ще бъде много силна и тази година. Както обаче е различното. Технологиите позволиха оттласкването от стандартните Калаката, Карара, Маркиньос и другите популярни мрамори, и въвеждането на нови нетрадиционни цветови стилистики. Така леко златистото, смекченото кафяво, дори лилавеещото като цвят стават една алтернатива за търсещите нов стилен и безкомпромисно красив интериор в банята.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *