Перисталтични помпи и тяхното значение

Тези бавно оборотни перисталтични помпи намират широко приложение в различни насоки на индустрията. Използват се за пренос на абразивни, гъсти и вискозни флуиди. Транспортират се козметични продукти, бои, напитки.

За разлика от останалите видове помпи, при тези липсват клапани и уплътнители. Вътрешността на работния маркуч се справя с изпомпването на течностите. Тези, които работят на сух режим имат нужда само от смазване на маркуча с грес преди началото на работа. Това ви осигурява един много лесен начин за работа с перисталтични помпи. При мокрия вариант на помпите се използва лубрикант за смазка на външната страна на маркуча като по този начин се осигурява по-голямо налягане в сравнение с тези, които работят при сух режим.

Конструкцията на тези съоръжения позволява изпомпването на флуидите да става с повишено внимание. Могат да се ползват на сух режим, дълготрайни и устойчиви са. Този вид помпи нямат клапи, уплътнители и само маркуча влиза в контакт с флуида. Изпомпването на абразивни и вискозни флуиди е лесно и бързо.

Наличието на мокър вариант на перисталтичните помпи позволява на потребителя да направи своя избор за начина, по който да работи. Експлоатацията им е много лесна и това ги прави търсени на пазара. Използват се в химическата индустрия, хранително-вкусовата, от козметичните фирми и още много други насоки на ползване. Гъвкавата конструкция позволява много внимателно изпомпване на различните по плътност флуиди и това наред с лесната експлоатация ги прави приложими в различните отрасли на производството.

При ползване на перисталтични помпи трябва много добре да прочетете приложената инструкция, за да няма пропуск при въвеждането им в експлоатация. Много е важно да се знае, че при работещите на сух режим е необходимо само при въвеждане в експлоатация да се смаже маркуча. За тези, които работят на мокър режим да бъде направена смазка на маркуча с лубрикант.

За да получите повече информация за тези така практични съоръжения е достатъчно да влезете в сайт на фирма, която предлага продажбата им. Предложения за перисталтични помпи ще намерите в каталозите на много онлайн магазините. Попитайте за всичко, от което се интересувате във връзка с експлоатация, приложение и предимства на този вид съоръжения и ще получите компетентен отговор.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *