Парфюм и пол: истина и стереотипи

От незапомнени времена парфюмните критици и просто любителите на хубавите аромати спорят за това, но истината все още не е доказана. Така че, парфюмният пол е на дневен ред.

Има ли мъжки парфюми, които развалят кармата на дамските парфюми? Карамелните рози звучат ли адекватно на брутален мачо? И накрая, кои са класическите канони на унисекс композициите?

Нашето съзнание е феномен, който винаги работи въз основа на получения опит. Дали е било следствие от житейски ситуации, заобикалящата реалност или дори архетипно, наследено, няма значение. Ако по време на собственото си съществуване човек е усещал ароматите на сладкиши и цветя, деликатни цитрусови плодове и пикантен шоколад от жени, асоциациите със сигурност ще се почувстват, когато обонянието му е помолено да определи дали парфюмът е женски или мъжки.

Същият принцип е валиден и в обратната ситуация. Всеки, който е свикнал да усеща аромата на горчиво дърво и мокри мъхове, пикантна коричка и ветивер от смели хора, определено ще определи тези аромати като мъжки аромат.

Дори в съвременното общество, което усърдно отхвърля идеята за разделяне на ароматите по пол, естествените асоциации с определени ароматни нюанси не могат да бъдат отречени.

В крайна сметка някои парфюми наистина искат да бъдат наречени стандартно женствени, докато други са невероятно брутални.  И все пак, нека честно да си признаем, че едно момиче, ухаещо на прясно благородно дърво с иглолистни нюанси, е наистина стилно. А мъж, който не се поколебава да носи спокойствие и може би дори цветя, подсладени с пикантен балсам, е човек, който определено има отличен вкус.

И все пак всеки ден излъчваме определена визия на света. Избирайки аромати, които са буквално изтъкани според каноните на изконно женската парфюмерия, просто трябва да се обявим за истинска дама.

Няма да пренебрегнем темата за безусловната бруталност. В крайна сметка мъжете често се радват да използват парфюмерийни инструменти, за да създадат подходящ образ.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *