Олекотени завивки

Олекотената завивка е един страхотен аксесоар, с който всеки трябва да се сдобие, ако желае спокоен и качествен сън. Благодарение на нея, ще сте на топло и уютно, без да усещате някаква тежест, както при старите юргани, с които не можеш да помръднеш, след като се завиеш.

  • Видове олекотени завивки

Производителите на спални продукти залагат вече на много и различни видове олекотени завивки. Може да се срещнат такива, които са подходящи само за зимните месеци или за летните по-студени дни, както и модели, които са комбинирани и подходящи за всеки сезон. Те може да се различават както по използваната материя, така и от различния грамаж на пълнежа.

  • Зимни олекотени завивки

Най-често срещаните и търсени модели за зимата са тези, които са с пълнеж от гъши пух. С тях топлината ви е гарантирана. По-луксозните модели са от сто процента гъши пух, изключително меки и комфортни. По-достъпни като цена са завивките, които са комбинирани от пух и пера. От скоро на българския пазар навлизат и модели, които са от патешки пух. Те също ще ви предоставят тази топлота и уют през студените нощи. Има зимни олекотени завивки, които са с пълнеж от меки памучни влакна, създавайки топлина и свобода на движението по време на сън.

  • Летни олекотени завивки

Много хора може и да се зачудят защо ви е посред лято завивка, но има и такива нощи, в които ти се иска да си метнеш нещо от горе. Този вид завивки са много търсени и от планинските хотели и вили, защото там вечер със сигурност ще ви стане студено. Обикновено летните завивки са с пълнеж от тънък слой вата. Материята, която се използва е памук, който е подходящ за всеки сезон.

  • Комбинирани олекотени завивки

Може би най-търсените и компактни варианти са комбинираните завивки, които са подходящи за всеки сезон. Често те са направени като две завивки в една, съединени с тик-так копчета. За зимните месеци може да съберете двете завивки и да ви е топло и приятно, а за лятото винаги може да си вземете едната, ако отивате на по-студено място или пък да си я държите на близко до леглото, ако случайно захладнее през нощта.

Който и от вариантите да изберете, със сигурност няма да съжалявате. Олекотените завивки определено са аксесоар, за който задължително трябва да помислите. В web магазин Mattro.net може да откриете разнообразие от различни олекотени завивки, както и много други аксесоари за сън.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *