Непромокаеми неща в банята

Знаете ли че, един от най-разпространените структурни дефекти в банята е свързан с хидроизолацията. Този проблем причинява повече беди отколкото дървениците и хлебарките взети заедно. Затова трябва да знаете, че банята не е само красота и функционалност, ами и един последен завършек, който прави повърхностите и нейните елементи възможно най-непромокаеми.

За разлика от „водоустойчив“ материал, който ограничава движението на влага, „непромокаемият“ материал е този, който изобщо не позволява на влагата да преминава през него. В мокрите помещения на вашия дом, хидроизолацията включва прилагането на подходящ мембранен продукт, за да се гарантира, че влагата не може да излезе от мокрите зони и да премине в други части на дома.

Когато правите банята си, вие може да не сте запознати, но майсторите задължително ще се погрижат за хидроизолационните части. Банята трябва да е непромокаема като помещение и си има изисквания в зависимост от архитектурата на сградата. Самите хидроизолационни материали и аксесоари са изключително важни, така че да се постигне сигурна и непромокаема среда, в която не може да избие мухъл, плесени и други неприятни образувания характерни за лошо изолирани мокри помещения.

Водата може да нанесе много щети в жилищна сграда, особено когато остане незабелязана за дълъг период от време. Ако мократа зона не е хидроизолирана или това не е направено правилно, водата може да проникне незабелязано в други области на дома. Това ще доведе до най-различни проблеми: увеличение на влажността, споменатите вече мухъл и плесен, корозия на тръбите и водопроводните части, самите мебели за баня в интериора започват да се изкривяват и увреждат. Това са само малка част от проблемите.

Хидроизолацията е една област, която трябва да се направи правилно, за да се избегнат сериозни дългосрочни щети на вашия дом и преди да решите да го направите сами, трябва да вземете предвид дали имате квалификация за това.

Качествената хидроизолационна мембрана, професионално инсталирана, трябва да издържи много дълго време. Повечето продукти за хидроизолация се предлагат с някаква минимална гаранция, но правилно приложени те издържат много по-дълго от посоченото по документи.

Източник: https://faians.com/

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *