Защо съвременните моторни масла са толкова важни за всеки един автомобил?

Моторни масла

Днес почти всички имат кола, като дори последната статистика сочи, че много често хората имат и повече автомобили, като това все пак се случва най-често в семействата. Независимо обаче дали имате едно или повече возила, вие трябва да знаете, по какъв начин правилно да се грижите за тях, както и да извършвате редовна профилактика, за да се предпазите от повредите на вашата кола, които да са вследствие на недобрата ви грижа.

Едно от най-важните неща за всеки един автомобил са безспорно качествените синтетични масла, които служат за много важни неща. Първата има задача е да смазват всички елементи на двигателя, като в следствие на това да се намали значително топлината на всички детайли. Следващата задача на всички качествени моторни масла е да  предпазват елементите на двигателя от корозиране и съответно от окисление, което е не по-малко важно.

На пазара днес можете да намерите три вида масла, тоест те се различават според технологията им на производство. Първата категория са така наречените минерални, които са напълно естествени, тоест са създадени от природата вследствие на рафинирането. Другият вид са така наречените полусинтетични, като те също са създадени от петролните продукти. Разликата тук е, че те се получават най-често само от чистия продукт при фракционирането, тоест газта. Преди да се превърнат в този си вид, в който ги виждаме в съвременните синтетични масла, те премината процес на очистване, като освен това те се предлагат на пазара на доста добра цена. Освен това, те често се смесват с различни минерални масла, за да се повиши коефициента им на полезно действие. Третият вид това са изцяло синтетичните масла, като те се произвеждат в лаборатории. Процеса им на синтезиране е напълно контролиран, за да може крайния продукт да е наистина отличен.

В заключение ще добавим, че не е важно да закупите само качествени моторни масла, но и те да са най-добрия избор за вашия модел кола. Ако се чудите и не знаете на кой продукт да заложите, тогава винаги можете да попитате консултантите на онлайн магазина, които да ви помогнат с избора.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *