Когато има нужда от пробиотици за деца

Употребата на антибиотици, разни инфекции, простудни заболявания водят до влошаване микрофлората на червата. Само нормалната работа на стомашно-чревния тракт може да осигури добро здраве. Отделянето на токсичните вещества от организма допринасят за укрепване на имунитета. Ето защо за да се възстанови нормалната микрофлора на стомашно-чревния тракт се налага употреба на пробиотици за деца.

Малкото бебе трябва да се приспособи към съвсем нови условия, което е свързано с редица проблеми на стомашно-чревния тракт. За да се преодолее всичко това се препоръчват пробиотци за деца, които профилактично да се пият от майката. Бебето поема всичко чрез кърмата ма майката. С последователното включване на различни сокове, а по-късно и храни почти винаги има запек или диария и за да се възстанови микрофлората на червата за малкото дете са подходящи био препарати. Така се получава и когато детето започне да посещава детска градина и училище различието от домашната храна предизвиква нарушаване работата на стомашно-чревния тракт.

Употребата на био препарати трябва да става само след консултация с лекар. Дозата и продължителността на приема се определят от лекуващия лекар. Освен това той назначава и вида пробиотик, защото се съобразява със състава му. За различните причинители на проблемите у детето се предписват пробиотици за деца с подходящата комбинация от щамове на полезни бактерии. При приема на препарата в червата попадат живи полезни бактерии и потискат развитието на патогенните микроорганизми. За активно развитие и размножаване на полезните микроорганизми е необходима и съответната среда. Тя се осигурява от пребиотик, добавен към пробиотик.

Особено внимание трябва да се обърне на съхраняването на пробиотици за деца. Не трябва да се поставя опаковката в помещение с повишена влажност на въздуха, защото може да се активират бактериите и тогава препарата е негоден за употреба. При някои био препарати за деца има изискване след отваряне за употреба да се съхраняват в хладилник, за да се удължи срока на ползването им.

Пробиотиците за деца се предлагат в удобна за прием форма – сашета, които лесно се разтварят и децата ги поемат. В никакъв случай не трябва да се дава био препарат на дете без знанието на лекар.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *