Картини в стаята – мисията възможна

Домашните галерии върху стени обикновено попадат в две категории: решетка или линейна подредба и салон, еклектическо групиране на снимки и предмети. Помислете за усещането, което искате да създадете в стаята, съветва художник. Групирането на картини или снимки под формата на решетка е традиционна, изчистена и лека подредба и особено подходяща за трапезария. Чудесно може да се използва вместо една голяма картина.

Друг начин за създаване на домашна стена на изкуството е чрез използване на первази за картини. При този метод произведенията на изкуството се облягат на стената и се държат на мястото си на рафта. Тъй като произведенията не са прикрепени към стените, вие имате гъвкавостта да местите елементите както искате.

Използването на добри рамки може да повиши качеството и излъчването на творбата и да помогне за създаването на единствов на стената.

Но избягвайте да използвате една и съща рамка за всяко произведение на изкуството. Ефектът на домашната галерията е, че това обикновено е колекция от уникални произведения на изкуството, обхващащи различни жанрове, периоди и медии.

Рецептата за поддържане на баланс и пропорция с различни рамки и размери, към която трябва да се стремим, е едно изключително голяма картина, две големи картини, две средни картини и три малки произведения.

Сега, когато сте сглобили и рамкирали колекцията си, измерете стената, на която планирате да я закачите, и маркирайте това пространство на пода. Подредете колекцията си по очертанията на пода, като местите картините, докато не намерите балансирана композиция. Винаги започвайте в средата, обикновено с най-голямото произведение и тръгнете от там, за да балансирате.

Използвайте еднакво разстояние, за да осигурите единно усещане, ако вашите рамки и произведения не съвпадат.

Добре е да опитате да подредите колекцията си по обща хоризонтална линия, като окачите половината от произведенията на изкуството на 5 см над линията, а другата половина – на 5 см под неа, за да добавите някаква структура.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *