Как да използвате комфортно общите пространства у дома

Стремейки се да осигурим най–необходимото на всеки, често се случва да пренебрегваме местата, обитавани от всички в един дом. Тази тенденция би трябвало да се промени с цел общото благо. Близките междуличностни отношения са много сложни.  Необходимо е да бъдат подхранвани ежедневно. Внимание към това трябва да има всеки, който разбира колко е важна близостта за едно сплотено семейство. Тя пряко се отразява на психиката и израстването на децата. А в крайна сметка това е основен приоритет на всеки родител.

Сведете до минимум ненужното

Колкото по–обширни и приветливи са общите площи, толкова по–малко провокативни ще бъдат за всеки един член. Малките деца са пряко зависими от родителите и за тях не е от значение в коя част на дома са, стига да има кой да им обръща внимание. Колкото повече растат обаче, този фактор се променя. Тогава разпределението на дома е от съществено значение.

Науката за интериорен дизайн е обширна и необятна. Дали ще следвате модерните тенденции или ще се придържате към стари и изпитани методи, направете равносметката правилно.

Колко коридора са ви нужни? А терасите наистина ли трябва да са повече от една? Всичко това може да се превърне в обширна дневна част, която да предлага комфортно съществуване и общуване.

Старото строителство следваше изключително неефективен и праволинеен модел на апартаментите. Влизате в едно огромно антре, което не служи за нищо друго, освен да си събуете обувките и да си съблечете палтото. От там нататък следва дългото отваряне и затваряне на множество стаи (за късметлиите с големи апартаменти) и стигането до желаното място. Всеки се скрива в кътчето си и не знае какво се случва в останалите.

Не е препоръчително да бъде така, защото всичко това е ненужно. Вместо да упорствате и подражавате на старото, въведете новото. Широката и приветлива част трябва да се вижда още от вратата. Приобщете и кухнята към всекидневната. Присвоете и терасата. Заложете на огромни и светли прозорци. Изберете примамливи за излежаване и пълноценен комфорт мебели. И може би ще сте направили онази огромна крачка към сплотяване на фамилията. Понякога решенията стоят пред очите ни. Свикнали да се съобразяваме с общите норми, ние рядко успяваме да видим очевидното. Нещата могат да са далеч по–елементарни, отколкото си мислим. И не винаги изискват огромни инвестиции, за да успеем да ги постигнем. Заемете се сериозно да изградите промяната у дома и се радвайте на ползотворно общуване, което е от полза за всички. Бъдете сигурни, че дори и децата ще оценят усилието.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *