Какво представляват общите условия на бързите кредити

Преди няколко години всякакви светила от бранша на фирмите за бързи кредити се състезаваха да съветват клиентите да се запознават с общите условия по заемите, за които кандидатстват. Днес почти няма човек, който да не отделя време да се запознае с тях. Въпреки всичко, добре е отново да се поговори по въпроса.

Това е добър съвет, но не е достатъчен да ни даде точната информация какво трябва да очакваме като вноски, лихви, такси и още подробности по обслужването на кредита.

Ще се спрем подробно на някои по-специфични моменти, които  правят впечатление при разглеждане на различни сайтове за кредити онлайн.

В сайта на Credirect освен традиционните общи условия по кредита, са публикувани и много подробни инструкции за използване на самия сайт. Всеки може много лесно да се ориентира кое къде е и как да кандидатства. Там ясно да посочени и всички актуални промоции за сезона и пояснения кой как може да се възползва от тях. Чудесно е и хрумването на достъпно място да са зададени въпроси и техните отговори. Така клиентите получават отговор на въпросите, които сами си задават.

Добре е да се чете внимателно всичко, без да се пропуска и дума от текстовете на който и сайт за кредити да сте избрали, защото в някои компании има някои по-специфични условия, които са записани в общите условия. Ако не вникнете добре в текста, може и да ги пропуснете и после ще ви изненадат с някоя допълнителна такса или неустойка или самият кредит ще се окаже непосилен за вас.

Знаете ли, ползването на сайтовете на някои от фирмите за онлайн кредити се заплаща. Таксата е малка, но все пак я има. Разбира се, това не е така в сайта на Credirect.

Всички общи условия на фирмите за онлайн заеми съдържат почти идентични клаузи. Обясняват каква е същността на договора за онлайн кредит, на какви условия трябва да отговаря кандидата за бърз заем, данни за кредитора и описание на начина на кандидатстване за различните продукти на фирмата и начина на погасяване на кредитие.

Въпреки рекламите колко лесно можете да бъдете одобрен за кредит без трудов договор, все пак трябва да сте наясно, че данните, които предоставяте във въпросниците, се използват за проверка, която има за цел да установи дали сте достатъчно коректен и платежоспособен, за да могат да ви гласуват доверие и да ви заемат определена сума. Става ясно, че за предлаганите бързи кредити онлайн можете да бъдете одобрен за 20 минути. За да получите одобрението и договора си, е необходимо да имате актуална електронна поща и валидна лична карта. През пощата ще трябва да изпратите и потвърждението си, че сте съгласни с клаузите по договора за заем.

Погрижете се предварително да проверите дали все още е валиден мейла ви. Ако не сте го ползвали отдавна, има вероятност да е заличен. Ако досега не сте имали такъв, просто си направете. Толкова е лесно!

В общите условия са описани и възможностите за предсрочно погасяване на кредита, както и за рефинансирането му. Специално е записана и възможността да се откажете от кредита в срок от 14 дена след сключването на договора. Но не пропускайте за прочетете, че е необходимо писмено заявление за вашата воля, което трябва да е предоставено в рамките на тези 14 дена.

Всички останали подробности относно сумата, за която сте одобрени, размера на вноските, таксите, които дължите, датите на падеж на вашия онлайн кредит, са включени в индивидуалния ви договор за кредит. Него, както вече споменахме преди, ще получите на мейла. Ще трябва да се запознаете подробно с него и ако сметнете, че нещо не ви допада, няма да изпращате потвърждението си. Не го ли направите до 48 часа след одобрението, договорът не съществува. Това не означава, че повече не можете да кандидатствате за кредит в същата фирма пак, когато имате отново нужда от заем.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *