Какви килими да изберем за нашия дом

В живота на човек рано или късно настъпва момента когато трябва да изгради собствен дом. Всеки от нас е малко или много дизайнер по отношение на своето жилище – има свое лично виждане за стила и интериора в своя дом. Понякога се създава проблем, че се нарушава дизайна в някое от помещенията заради неправилно избрани килими.

За да няма пропуски при избора, трябва да се имат предвид някои показатели – цветова гама, размери, а също така и вписването в общия интериор на помещението. Килимите се считат за популярни атрибути на домашния уют. Обикновено се постилат в центъра на помещението.

Естествено, можете да ползвате в една стая няколко изделия, за да подчертаете нейните функционални зони. Много хора допускат грешка като разполагат в едно помещение абсолютно различни по стил и цвят изделия. Понякога голямата пъстрота създава безвкусица. Като се изхожда от това, трябва да се направи извода, че този въпрос изисква внимателен подход.

Много е добре преди всичко да се вземе решение за всяка отделна стая или коридор какви килими ще са подходящи. При производството на този вид постелки се използват най-вече коприна и вълна. Разбира се, сега се произвеждат и синтетични изделия. Това налага да се уточни какво изделие е подходящо за съответното помещение – естествено или синтетично. Асортиментът на килимите е много голям и може да задоволи всеки купувач.

Вълнените килими са непреходната класика, доказателство за удобство и качество. Често се правят от овча вълна, което оказва влияние на цената им. Те добре се вписват в интериора на гостната. Винаги изглеждат представително и имат дълъг срок на ползване.

Единственият им недостатък е, че бързо се замърсяват и могат да бъдат нападнати от молци и плесен. Даже и този недостатък се намира вече встрани. В съвременното производство се използват уникални технологии, които ликвидират естествените недостатъци. Прави се обработка с химически препарати, които предпазват от молци.

Кои изделия са за предпочитане – синтетични или вълнени? Без съмнение вълнените, защото са само от естествен материал. Синтетичните влакна могат да се боядисват с различни бои и цветове, но и много лесно избледняват. Вълнените изделия запазват цветовете си в продължение на много години.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *