Защо се харесва работата на куриерите

Куриерските услуги са все по-търсени и това задължава управителите на фирмите да подбират добре своя персонал. Прави впечатление, че в екипа на фирмата преобладават младите хора. Те имат своето обяснение, защо им харесва работата на куриерите.

Условията за работа в куриерските фирми са добри. Има добра организация на работния процес и всеки куриер си знае задълженията. Разнасянето на пратките става по определен маршрут, съобразен с условията на движение. Непрекъснатата връзка с диспечера позволяват всяка доставка да бъде в рамките на предвиденото време.

Графиците за работата са направени така, че да се свърши всичко в рамките на уговорения срок, но и да се сигури нужната почивка на куриерите. Нтоварване може да се получи само в екстремни и не предвидени условия.

Има и случаи, при които се налага да се губи напразно време, но във всяка работа има такива моменти. Например, заявена поръчка за определен час, но при пристигане се оказва, че трябва да се чака, защото клиентът не е готов. Това е загуба на време и нарушаване на графика. Разбира се, това не е система и като се сравни с нормалните взаимоотношения куриер – клиент, не може да се отрази на цялостната дейност на куриерите.

За работата на куриера е важно той да познава много добре пътищата. Когато е наясно с улиците в конкретния град, то той няма проблеми. На помощ на всеки професионалист вече е навигацията. Така с GPS навигация лесно и точно се намират кратките и точни пътища, което спестява време .

Горещите дни и студената зима не са най-добрите дни за пътуване, но когато работата носи удоволствие, това не се забелязва. Независимо от климатичните условия, всяка пратка трябва да стигне до своя получател в определеното време. Тази точност е от особено значение за клиентите и това е един от критериите, по които се избира куриерската фирма.

Куриерите често трябва да се хранят по пътя или да прекарат времето за почивка в движение или в чакане на някоя спирка, ако работят в града. Все пак времето, прекарано в транспорт е време за слушане на любими изпълнители, любуване на красивата природа – ето това е да пътуваш и да работиш – романтика.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *