Душ пространство под

Следващите редове са създадено с цел да ви помогнат с избора на подходящите подови плочки за душ пространството, но без да пренебрегваме личния избор и естетическите предпочитания като последното съображение. На първо време ще посочим, кои са важните неща при направата на пода в банята, но конкретно в зоната на душа.

Различните дизайнери на баня ще бъдат вариативно в своите съвети относно оптималните материали за подови настилки за душ, но всички те ще се споразумеят за няколко важни неща. Първо плочките под душа трябва да са непорести, трябва да бъдат антислип (тоест противохлъзгащи се плочки за баня), фугите трябва да бъдат лесни за почистване и да няма предпоставки за образуване на плесен.

Обикновено се препоръчва подови плочки за душ да не са много големи, в опит да се даде възможност за по-голямо количество фугираща смес, което от своя страна предлага добра степен на сцепление и стабилност под краката

Дизайнерите и специалистите съветват още, преди да решите окончателно за плочките под душа, да разгледате различни антислип варианти, които ще паснат на вашето помещение. Днес технологичното развитие като цяло доведе до производството на по-качествени откъм стабилност и сигурност плочки в банята, но като цяло те трябва да се инсталират при строги правила, така че да се запази тази търсена защита. Това означава, че и майсторите, които ще слагат новите плочки, трябва да изберат най-добрите лепила за поддушовото пространство и фугираща смес, които да противостоят на мокрите условия.

За запазване дълготрайността на плочките под душа е важно да почиствате редовно от влагата. За да не е твърде уморителен този процес и често повтарящ се имате нужда от добра вентилация в банята и естествено от правилното поставяне на плочките, така че да се образува естествено отичане на водата към сифона.

Докато се използват специфично за банята лепило за плочки и фугираща смес, заедно с неплъзгащите се плочки и подходящ размер за конкретното помещение, визията на плочките наистина се свежда до личен вкус.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *