Документи за кредит

Необходими документи за кредит

В случай, че се нуждаете от бърз заем кредитните компании ще ви отпуснат, като за тази цел единствения документ, от който се нуждаете е лична карта. За небанков заем не се нуждате от  доказателство за заплата или обезпечение, нито от попечител или гарант.

Бързият заем без документи, а само срещу лична карта, е най-удобният начин спечелете пари спешно. Като цяло това са малки суми, необходими за решаване на неочакван проблем. Срокът за погасяване също е много кратък, дори можете да изберете да върнете парите на следващия ден, ако имате такава възможност!

Първоначално тези бързи заеми без документи се предлагаха само от небанкови финансови институции. Междувременно традиционните банки също са навлезли на пазара с подобен вид кредити без документи, въпреки че процедурата за отпускане обикновено е по-опростена при небанковите дружества.

Ако получаването на кредит от банка изисква много документи и процесът на анализ е дълъг, в случай на бърз заем, формалностите са минимални или дори не съществуват. Одобрението е много бързо, в някои случаи дори почти моментално и парите стават достъпни веднага.

Липсата на гаранции обаче предполага много по-големи рискове за кредитната институция. Следователно начислената лихва е много по-висока от тази на класическия банков заем. Поради краткия период на изплащане и малките суми, този аспект има доста голямо значение в сравнение с предимствата на това решение. Дори лихвеният процент да изглежда висок, не трябва да забравяме, че той се изчислява за цяла година и всъщност ще бъде нисък, ако срокът на кредита е кратък. Освен това няма скрити такси или разходи и условията могат да бъдат доста изгодни, ако знаете точната дата кога ще върнете парите.

Максималната сума пари, която може да бъде получена чрез бърз заем без документи, варира от една компания до друга, както и специфичните условия за отпускане. Заемите без документи напоследък стават много популярни в България и се отпускат много често както от банки, така и от кредитни компании.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *