Дигитална ПР агенция срещу традиционната ПР агенция

Много марки и фирми се чудят защо се нуждаят от дигитална ПР агенции. Ако те вече инвестират в ПР агенция, се предполага, че ще може да се справи с всички възможности и предизвикателства.

Основни разлики между агенция за дигитална ПР и традиционна ПР агенция

Дигиталната ПР агенция има способността да осигури експозиция на клиента в редица онлайн и офлайн места, които днешната публика предпочита да използва. От онлайн медийните разположения до ангажираността в социалните медии, дигиталната ПР агенция предоставя резултати, които надхвърлят ограниченията на традиционната ПР агенция.

Цели

Както дигиталната ПР агенция, така и традиционната PR агенция споделят една и съща цел, т.е. да подобрят репутацията на клиентите си и да увеличат видимостта сред целевите аудитории. Така че основната разлика между двете не е това, което те се опитват да постигнат – става въпрос за това как го правят и за конкретните резултати, които постигат.

Канали

В сравнение с традиционната ПР агенция, дигиталната ПР агенция има много повече канали в своя набор с инструменти. Въпреки че много дигитални агенции също се справят с традиционните медийни изяви, те имат възможността да използват уеб сайтове, блогове и други онлайн способи, за да предоставят послания в реално време в една все по-сложна гама от глобални уеб базирани канали.

Взаимодействие с аудиторията

Традиционният ПР често е еднопосочен разговор, в който марката представя основните послания за възприемане от основните аудитории. Но дигиталната ПР агенция е специализирана в създаването на двустранни разговори и автентичен диалог с аудиториите, което създава вълнуващи възможности за взаимодействие с марката и ангажиране на клиентите.

Най-добрите дигитални ПР агенции съчетават ПР и дигитален маркетинг, за да създадат координирана и всеобхватна стратегия за марката. Това е нещо, което се нарича от специалистите „Цифрова екосистема“, и им позволява да използват важни синергии, които дават изключителни резултати за предприятията от технологичната индустрия на всеки етап от жизнения бизнес цикъл.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *