Влагата през зимата може да бъде проблем

Зимното идва с дъжд и студ. В опит да се спре навлизането на студа, съвременните къщи са енергийно ефективни и изолирани. При липса на естествена вентилация, тъй като въздухът на открито не е в състояние да влезе, излишната влага лесно може да бъде задържана в помещенията. Какво трябва да направите, за да контролирате влагата у дома през зимата?

1. Контролирайте източниците на влага

Вентилирайте сушилните за дрехи. Това ще гарантира, че топлият и много влажен въздух, който напуска машините, не добавя влага към вече топлия въздух вътре в къщата. Използвайте абсорбаторите за кухня и баня, за да предотвратите появата на конденз.

2. Зимна вентилация

Студеният зимен въздух съдържа по-малко вода и затова е по-малко влажен. Когато този въздух успее да влезе вътре в къщата, той ще разреди влагата. В новите или реновирани къщи трябва да има вентилационни отвори или да се отварят редовно прозорци и врати, за да се поддържа циркулацията на въздуха и да се създаде правилното ниво на влага в закрити помещения.

Редовното проветряване ще помогне да се постигне правилното ниво на влага в помещенията в дома.

3. Затопляйте

Трети начин за контрол на влагата е повишаване на температурата в помещението. Отоплението на вашия дом с помощта на централно парно отопление или локална отоплителна система ще намали относителната влага. Това ще държи влагата под контрол, тъй като ще уравновеси излишната влага във въздуха, която се произвежда главно от редица ежедневни дейности в дома днес.

4. Поставете влагоуловител

Помислете да поставите влагоуловител в помещенията на дома си, за да си помогнете в борбата с излишната влага и да създадете комфортен климат във всяка стая.

Можете да постигнете правилното ниво на влага в спалнята си, ако поставите там влагоуловител.

Имайте предвид тези съвети, когато живеете в нова и напълно изолирана къща. Със сигурност проблеми с влагата вече няма да ви тревожат.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *