Американо-английска академия работи по уникална методика

American English Sofia

В последните години Американо-английската академия набира все по-голям популярност сред учащата в страната. Все повече деца желаят да са част от учебното заведение, тъй като го смятат за достатъчно надеждно за получаване на стабилни знания и авторитетно, за да се ползва с добро има пред елитните световни университети.

Основната цел на преподавателския екип на учебното заведение е качествената подготовка на децата за последващо обучение в чужбина. Огромен принос за това има билингвалното обучение по всички предмети.

Академията прилага в обучението най-добрите практики в двете системи – българската и американската. Синтезът между тях дава отлични резултати. Всичко, което се преподава в учебното заведение и методиките са съгласувани с изискванията на МОН, както и с основните изисквания на Common Core на САЩ. Благодарение на сплотеният и креативен екип на Академията стартира в самото начало като частно училище с чуждоезиково обучение.

Експерти от САЩ и България успяват да се обединят и да направят един работещ продукт, който да се приема радушно и от преподаватели, и от ученици. Така, използвайки най- доброто от двете образователни сиситеми, педагозите успяват да обучат отлично, жадните за знаня деца.

Не е тайна, че за осъществяването на този проект са ангажирани експерти от най-високо ниво в областта на образованието, хора с богат и успешен опит в областта. Привлечени за каузата са и множество автори на учебници и научни трудове, които добре знаят предимствата и недостатъчците на двете ситеми и са отбрали само най-ефективното.

Това се отнася и за преподавателите от САЩ, които са дългогодишни преподаватели, членове на акредитирани агенции.

Обучението в Академията се базира на неповторима организация на процеса на обучение. Определено такава организация не е прилагана в страната. Учебната програма е целодневна и се прилага в смесени групи, обединяващи деца от различни етноси и държави. Тъй като преподавателите са американци и българи, в клас с е създава невероятна мултикултурна и мултинационална обстановка, в която ученето е истинско удоволствие.

Инфо: Сайтът на AEA – International School SofiaВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *